|
||
Vezi și:BRAHĂ,
BERAR,
HAMEI,
LIN,
MALȚ,
ORZOAICĂ,
BORHOT,
FUZEL
... Mai multe din DEX...
FABRICARE A BERII - cuvântul nu a fost găsit. Rezultate suplimentare
Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru FABRICARE A BERIIRezultatele 1 - 8 din aproximativ 8 pentru FABRICARE A BERII. BRÁHĂ s . f . 1. Orz măcinat , întrebuințat la fabricarea berii . 2. Reziduu rămas după fabricarea BERÁR , berari , s . m . Specialist în fabricarea berii ^ HAMÉI s . m . Plantă erbacee agățătoare cu flori galbene - verzui , ale cărei inflorescențe femele aromatice și amare se întrebuințează la fabricarea berii ( Humulus lupulus ) . [ Var . : hăméi s . LIN ^3 , - Ă , lini , - e , adj . 1. Care se mișcă sau se desfășoară în mod egal , fără salturi și treceri bruște ( și în ritm moderat ) ; domol , liniștit , potolit . 2. ( Despre drumuri , pante etc . ) Cu înclinație mică , ușor de urcat sau de străbătut . 3. ( Despre sunete ) Lipsit de intensitate ; blând , potolit . 4. Calm , liniștit . LIN ^2 , linuri , s . n . 1. Vas de lemn , de tablă sau de beton în formă de jgheab , în care se adună și se storc strugurii . 2. Vas de lemn , de tablă sau de beton în care se pune la fermentat materia primă folosită la fabricarea berii , a spirtului etc . ; vas , cadă de doage unde se pun la fermentat prunele din care se face țuică . LIN ^1 , lini , s . m . Pește cu solzi mărunți , cu corpul gros , acoperit de mucus , care trăiește prin bălți cu apă limpede și nu prea adâncă ( Tinca MALȚ s . n . Produs obținut din boabe de cereale ( mai ales de orz ) încolțite , uscate și măcinate , folosit la fabricarea berii și a spirtului sau , prăjit , la prepararea unui surogat de cafea ; ORZOÁICĂ s . f . Specie de orz al cărei spic este format numai din două rânduri de boabe , mai bogate în amidon decât ale orzului și folosite la fabricarea berii ; orzoaie ( Hordeum BORHÓT , borhoturi , s . n . Ceea ce rămâne din amestecul fermentat de fructe sau de cereale , după ce a fost folosit la fabricarea țuicii , a berii ... FUZÉL s . m . Amestec de alcooli superiori , rezultat din fermentația alcoolică a proteinelor din cereale și din fructe sub acțiunea drojdiei de bere |