Căutare text în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

 

Cuvânt

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru IN FIERBERE

 Rezultatele 21 - 30 din aproximativ 39 pentru IN FIERBERE.

FIERT

FIERT ^2 , FIÁRTĂ , fierți , - te , adj . 1. ( Despre lichide sau despre solide aflate într - un lichid ) Care a fost supus fierberii . 2. Fig . Necăjit , supărat , amărât . - V. fierbe . FIERT ^1 s . n . Faptul de a fierbe . - V.

 

GĂTI

... tranz . A ( se ) pregăti pentru o acțiune , de obicei pentru o deplasare . 3. Tranz . A face , a prepara mâncare ( prin fierbere , prăjire etc . ) . 4. Tranz . și intranz . ( Reg . ) A sfârși , a termina , a isprăvi . 5. Tranz . ( Reg . ) A omorî ...

 

GELATINĂ

... GELATÍNĂ , gelatine , s . f . 1. Substanță proteică coloidală preparată prin fierbere din oase , cartilaje etc . , cu diferite întrebuințări practice . 2. Produs de cofetărie preparat din sirop de fructe sau dintr - o cremă dulce , închegată cu foi ...

 

GEM

GEM , gemuri , s . n . Produs alimentar obținut prin fierberea fructelor ( întregi ) cu zahăr până la gelificarea

 

HIPSOMETRU

... HIPSOMÉTRU , hipsometre , s . n . Instrument pentru determinarea altitudinii unui loc prin măsurarea variației temperaturii de fierbere

 

HUSCĂ

HÚSCĂ , huști , s . f . ( Reg . ) Sare obținută prin fierberea apei de izvoare sau de bălți sărate ; p . ext . calup de

 

JAMBON

... JAMBÓN , jamboane , s . n . Produs alimentar obținut din pulpă de porc preparată prin sărare și afumare sau fierbere

 

LEȘIE

... spălatul rufelor , în diverse procese industriale etc . ) obținută prin dizolvarea în apă a sodei sau a hidroxidului de potasiu sau prin fierbere

 

MAGIUN

MAGIÚN s . n . Pastă alimentară consistentă obținută prin fierberea și terciuirea prunelor sau , p . ext . , a altor fructe ( fără adaos de

 

MARMELADĂ

MARMELÁDĂ , marmelade , s . f . Produs alimentar cu aspect de pastă , obținut prin fierberea cu zahăr a fructelor proaspete zdrobite sau trecute prin

 

PECTINĂ

... PECTÍNĂ , pectine , s . f . ( La pl . ) Clasă de compuși organici care se găsesc în țesuturile celulelor vegetale și care , prin amestecare cu apă și prin fierbere

 

<<< Anterioarele      Următoarele >>>