Căutare text în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

 

Cuvânt

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru CARNE

 Rezultatele 201 - 210 din aproximativ 214 pentru CARNE.

TOCANĂ

... TOCÁNĂ , tocane , s . f . Mâncare cu sos făcută din bucățele de carne

 

TOPITURĂ

... 2. ( Reg . ) Slănină subțire ( de pe burta porcului ) care se topește pentru a se obține din ea untură ; mâncare preparată din bucățele de carne

 

TORPEDO

... la care frânarea se obține prin inversarea sensului de rotație a pedalelor . [ Acc . și : torpedó ] TORPÉDO^2 s . n . Salam gros preparat din carne

 

TRANȘA

TRANȘÁ , tranșez , vb . I . Tranz . 1. A rezolva repede și definitiv o dificultate , un conflict etc . 2. A separa , în porțiuni anatomice , după sortimente , calitate etc . , carnea unui animal tăiat pentru

 

TRANDAFIR

... parfumurilor ( Rosa ) . 2. ( În sintagma ) Lemn de trandafir = lemnul unor arbori din America de Sud , din care se fac mobile de lux . 3. Cârnat din carne

 

TRICHINĂ

TRICHÍNĂ , trichine , s . f . Vierme parazit care trăiește în intestinul șobolanilor , porcilor , urșilor etc . sau închistat în mușchii acestor animale , putând trece și la om , prin consumarea cărnii de porc infestate ( Trichinella

 

UMPLE

... a face să se simtă apăsat ( de un sentiment , de o senzație ) . 3. Tranz . A introduce într - un înveliș de aluat , de carne , de legume etc . un preparat culinar , pentru a pregăti anumite mâncăruri . 4. Tranz . A răspândi un miros într - un anumit spațiu ...

 

URECHIUȘĂ

... al lui ureche . 2. Ciupercă comestibilă cu pălăria în formă de pâlnie de culoare galbenă - portocalie sau roșcată ( Cantharellus cibarius ) . 3. ( Pop . ) Colțunași umpluți cu carne

 

VÂNAT

VÂNÁT , vânaturi , s . n . 1. Vânătoare . 2. Ceea ce vânează cineva ; p . restr . carnea unui animal

 

VIERMĂNAR

... VIERMĂNÁR , viermănari , s . m . Insectă de forma unei muște , cu capul de culoare galbenă , care se hrănește cu resturi de carne

 

ZALHANA

... ovine , amenajat în vederea preparării pastramei și a desfacerii produselor derivate . 2. Restaurant în care se prepară și se servesc anumite mâncăruri din carne

 

<<< Anterioarele      Următoarele >>>