Căutare text în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

 

Cuvânt

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru PRĂJI

 Rezultatele 31 - 40 din aproximativ 43 pentru PRĂJI.

PANE

PANÉ adj . invar . ( Despre carne , cașcaval etc . ) Prăjit în grăsime , după ce a fost dat prin făină , ou și

 

PAPANAȘ

PAPANÁȘ , papanași , s . m . 1. Preparat culinar făcut din brânză de vacă , ouă și făină sau griș , fiert în apă sau prăjit în grăsime . 2. Plantă erbacee din familia leguminoaselor , cu frunzele compuse din trei foliole și cu flori mici , alburii sau trandafirii ( Trifolium

 

PAPARĂ

PAPÁRĂ s . f . 1. Mâncare preparată din felii de pâine ( prăjită ) presărate cu brânză și opărite în apă , în supă , în lapte etc . 2. ( Reg . ) Omletă ( din ouă ) . [ Var . : ( reg . ) păpáră s .

 

PESMET

PESMÉT , pesmeți , s . m . 1. ( Adesea la sg . cu sens de pl . ) Felie de pâine sau de cozonac uscată sau prăjită . 2. Preparat culinar făcut de obicei din făină cu adaos de drojdie , unt , zahăr și ouă , tăiat în diferile forme și copt la

 

PRĂJITOR

PRĂJITÓR , - OÁRE , prăjitori , - oare , subst . 1. S . m . și f . Muncitor calificat care lucrează în fabrici la cuptoarele unde se prăjesc minereurile . 2. S . f . Încăpere , secție , instalație într - o fabrică , unde se execută operațiile de prăjire a

 

PRĂJITURĂ

... PRĂJITÚRĂ , prăjituri , s . f . Produs de patiserie preparat din făină , zahăr , grăsimi , oua și ingrediente , care se consumă , de obicei , ca desert . - Prăji

 

RÂNTAȘ

RÂNTÁȘ , rântașuri , s . n . Sos făcut din făină ( cu ceapă ) prăjită în grăsime , pentru a fi adăugat la unele

 

SCOVARDĂ

SCOVÁRDĂ , scoverzi , s . f . 1. ( Mai ales la pl . ) Un fel de plăcintă din aluat ( dospit ) , prăjită în grăsime ( și umplută cu brânză , urdă etc ) ; prăjitură uscată , minciună . 2. Epitet pentru o pesoană foarte slabă , scofâlcită . [ Var . : scovérgă s .

 

TIGAIE

TIGÁIE , tigăi , s . f . 1. Vas de bucătărie de formă rotundă , cu marginea joasă și cu o coadă lungă , întrebuințat la prăjit . 2. Mic recipient la vechile arme de foc , în care se punea praful de

 

TOPITURĂ

TOPITÚRĂ , topituri , s . f . 1. Substanță lichidă obținută prin topirea unei substanțe solide . 2. ( Reg . ) Slănină subțire ( de pe burta porcului ) care se topește pentru a se obține din ea untură ; mâncare preparată din bucățele de carne desprinse de pe slănină și prăjite cu ceapă tocată . - Topi + suf . -

 

<<< Anterioarele      Următoarele >>>