Căutare text în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

 

Cuvânt

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru AMARI

 Rezultatele 41 - 46 din aproximativ 46 pentru AMARI.

REVENT

... REVÉNT s . m . Plantă erbacee cu frunze mari și flori mici , verzui , cu rădăcina și rizomul cu un gust foarte amar

 

SABUR

... SÁBUR s . n . Substanță solidă cu miros plăcut și cu gust amar

 

SARE

SÁRE , săruri , ( 2 , 4 ) s . f . 1. Substanță cristalină , sfărâmicioasă , solubilă în apă și cu gust specific , care constituie un condiment de bază în alimentație și este folosită în industria conservelor , în tăbăcărie , în industria chimică etc . ; clorură de sodiu . 2. Substanță chimică formată de obicei prin reacția unui acid cu o bază . 3. ( În sintagmele ) Sare amară = substanță chimică sub formă de praf alb , întrebuințată în medicină ca purgativ ; sulfat de magneziu . Sare de lămâie = acid citric ; săricică . 4. ( La pl . ) Lichid volatil preparat din carbonat de amoniu și substanțe puternic mirositoare ( fenol , camfor etc . ) , întrebuințat , în trecut , pentru trezirea din

 

STOVAINĂ

STOVAÍNĂ s . f . Pulbere cristalină , albă , amară , utilizată ca anestezic

 

VERMUT

VÉRMUT , vermuturi , s . n . Băutură alcoolică făcută din vin în care s - au pus la macerat diferite substanțe vegetale amare ; sticlă sau pahar care conține o astfel de băutură . [ Acc . și :

 

ZARZĂR

ZÁRZĂR , zarzări , s . m . 1. Pom fructifer asemănător cu caisul , cu flori albe și cu fructe sferice mici , cu gust acrișor și cu sâmburii amari ( Armeniaca vulgaris ) . 2. ( Reg . )

 

<<< Anterioarele