Căutare text în DEX - Dicționarul explicativ al limbii române

 

Cuvânt

 

Rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române pentru PREPARAT

 Rezultatele 61 - 70 din aproximativ 326 pentru PREPARAT.

BUCĂTĂRIE

... totalitatea obiectelor , a mijloacelor care servesc la gătirea mâncării . 2. Faptul de a pregăti mâncare ; mod specific de a prepara

 

BUDINCĂ

BUDÍNCĂ , budinci , s . f . 1. Preparat culinar făcut din făină ( sau paste făinoase ) , orez , ouă , lapte etc . , adesea îndulcit , și copt în cuptor . 2. Mâncare făcută din legume ( tăiate mărunt ) , brânză etc . coapte în

 

BUTARGĂ

BUTÁRGĂ s . f . Icre de chefal preparate ( și conservate prin presare , sărare sau uscare la soare ori prin

 

CÂRNĂȚĂREASĂ

CÂRNĂȚĂREÁSĂ , cârnățărese , s . f . Femeie care prepară sau vinde cârnați și alte mezeluri ; nevastă de cârnățar . - Cârnățar + suf . -

 

CÂRNĂȚAR

CÂRNĂȚÁR , cârnățari , s . m . Persoană care prepară sau vinde cârnați și alte mezeluri . - Cârnat + suf . -

 

CÂRNAT

CÂRNÁT , cârnați , s . m . Produs alimentar preparat din carne tocată și condimente , introduse în intestine de porc , de oaie sau într - un înveliș din material

 

CĂȘĂRIE

CĂȘĂRÍE , cășării , s . f . Clădire sau parte a stânei unde se prepară cașul , brânza sau cașcavalul ; p . ext . stână . - Caș + suf . -

 

CAȘ

CAȘ , cașuri , ( 1 ) s . n . ( cași , s . m . ) 1. Produs alimentar preparat din lapte închegat și stors de zer . 2. Substanță lipicioasă care se formează în colțurile ciocului la puii de

 

CAȘĂ

CÁȘĂ s . f . Mâncare , asemănătoare cu pilaful , preparată din arpacaș sau din mei , cu multă

 

CAȘCAVAL

CAȘCAVÁL , cașcavaluri , s . n . 1. Specie de brânză fină , tare , în formă de turte sau de roți , preparată din caș de lapte de oaie ( mai rar de vacă ) . 2. ( Mar . ) Pană metalică folosită la fixarea arborelui gabier pe

 

CABANOS

CABANÓS , cabanoși , s . m . Cârnăcior subțire , uscat , preparat din carne de vită și de porc . [ Acc . și : cabános - Var . : gabanós s .

 

<<< Anterioarele      Următoarele >>>